Workshops

Je anders voelen door anders te doen

Ticket naar vitaliteit (Nieuw!)

3 inspiratie-workshops voor een boost op het gebied van leefstijl, mindset en slaap!

Wil je graag meer aandacht besteden aan het welzijn en de vitaliteit van je medewerkers, maar ontbreekt het je aan tijd en inspiratie? Wij; Carinha, Tamara en ik (Ilse)  ontzorgen je met een aansprekend en waardevol workshoppakket.

Je krijgt de 3 volgende workshops: Slapen voor succes door Carinha. Word meester over je gedachten door Tamara. Bruisen van energie door Ilse

Met wetenschappelijk onderbouwde kennis en praktische tips leer je op interactieve wijze beter slapen, een andere mindset ontwikkelen èn vaker bruisen van energie.

De workshops kunnen los van elkaar of als carrouselsessies worden ingezet bijvoorbeeld bij een beleids- of ontwikkeldag. De workshops zijn prachtig te linken aan:

de dag van de fitte medewerker (Februari)

dag van de preventie (April)

week van de positieve gezondheid (Mei)

nationale offline dag (Mei)

week van de mentale gezondheid (Juni)

wellbeing week (Juni)

maand van de vitaliteit (September)

week van het werkgeluk (September)

week van de werkstress (November)

Voor meer informatie:

Brochure Ticket naar Vitaliteit

Slapen als een roos

Beter slapen

Een goede nachtrust is essentieel om je gezond, fit en vrolijk te voelen. 50% van de Nederlanders slaapt niet goed. tot welke helft behoor jij?

In deze workshop leg ik je uit waarom slecht slapen tegenwoordig bijna logisch is. Dat alles wat je overdag doet en laat invloed heeft op jouw slaapkwaliteit en hoe je jouw bioritme weer in balans kan brengen.

Met praktische leefstijltips voor een goede nachtrust slaap jij dieper en word je ’s morgens meer uitgerust wakker.

Van rennen naar rust

Beter ontspannen

in de huidige maatschappij ervaren veel mensen chronische stress. In tegenstelling tot kortdurende acute stress is chronische stress schadelijk voor je gezondheid. Bij stress denken veel mensen vooral aan een te hoge werkdruk maar voor je lichaam zijn verkeerde voeding, te lang te veel prikkels tot je nemen, te weinig bewegen of piekeren ook stressoren.

In deze workshop leg ik je het grote belang van voldoende ontspanning in je dagelijkse leven uit en op welke manieren jij stresstoleranter kan worden

Met praktische leeftstijltips en oefeningen voor een betere balans tussen energie geven en opladen, leer jij hoe je jouw mentale veerkracht vergroot en stress vermindert.

Veerkracht voor de leerkracht

Sta meer ontspannen en energiek voor de klas.

De uitdagingen in het onderwijs zijn de laatste jaren alleen maar toegenomen en als leerkracht heb je veel taken op je bordje liggen. Omdat je dag in dag uit het beste van jezelf geeft, is ruimte maken voor ontspanning en opladen ook erg belangrijk.

Deze workshop is een mooie mix van luisteren, ervaren en gezelligheid. Een uitgelezen mogelijkheid om vitaliteit meer aandacht te geven bij jouw team op school.

We leren naar je eigen energieniveau en stress signalen te kijken. We krijgen zicht op veelvoorkomende energielekken en uiteraard ook hoe we deze kunnen dichten.

Met praktische leefstijltips en oefeningen voor een betere balans tussen energie geven en opladen, leer jij hoe je veerkracht behoudt èn vergroot.

Bruisen van energie

meer energie in hoofd en lijf

Veel mensen zijn moe en zoeken naar manieren om zich op te peppen om de drukte van alle dag aan te kunnen.

Stel je eens voor dat je ’s morgens fris en fruitig opstaat en ’s avonds voldaan je bed in stapt voor een heerlijke nachtrust. Dat klinkt lekker toch!

In deze workshop leg ik je uit hoe je met simpele leefstijl aanpassingen je energie op een natuurlijk wijze stimuleert. Op een manier die niet slaapverwekkend is maar vooral aanzet tot actie.

Met praktische leeftstijltips en oefeningen, leer jij hoe je vaker kan bruisen van energie.

Morgen begin ik echt!

succesvol gedrag veranderen

Bijna iedereen wil wel iets veranderen aan zijn of haar leefstijl. Maar er is alleen een klein probleempje: Wij mensen houden stiekem niet van veranderen! En daar kunnen we ook helemaal niets aan doen. Ons brein is er namelijk op gericht om zoveel mogelijk energie te besparen en ongemak te omzeilen. Zo steken we nu eenmaal evolutionair in elkaar.

In deze workshop leg ik je beeldend uit hoe we met ons prachtige brein het wèl voor elkaar kunnen krijgen om goede voornemens vol te houden. Je krijgt waardevolle uitleg en inzichten vanuit de neurowetenschap, tips en oefeningen.

Jij creëert zo stapsgewijs gewoonten die passen bij de gezonde vitale persoon die je (al zo lang) wilt zijn.

Alle workshops

  • zijn te boeken voor een lengte van 60 tot 120 minuten.
  • zijn bedoeld voor groepen vanaf 6 tot max 25 deelnemers. Het aanbod ticket voor vitaliteit is ook geschikt voor grotere groepen.
  • Worden op (de werk)locatie gegeven.
  • Bevatten uitleg en praktische adviezen gebaseerd op de  OER-sterk pijlers Ontspannning, Eten, Regelmatige beweging en een op groei gerichte mindset.
  • Bevatten diverse oefeningen en opdrachten waardoor luisteren en doen afgewisseld wordt.
  • Hebben ook enige ruimte voor vragen.
  • Dragen bij aan een meer bewust (werk-)leven.

Het resultaat

Meer kennis over het gekozen onderwerp en handvatten voor verandering in leefstijl. Maar ook meer verbinding tussen collega’s.

Investering

De keuzeworkshops los: de prijs varieert tussen de  €500,- voor 60 minuten tot €795,- voor 120 minuten (incl. BTW)

Voor het workshoppakket ticket naar vitaliteit gelden andere prijzen. vraag deze vrijblijvend bij me op.

Dit zijn vaste prijzen waarin alle werkzaamheden zijn inbegrepen, zoals voorbereiding, communicatie, eventuele werkbladen en naslagwerk.

Reiskosten boven de 20 km bedragen 0,19 per km en zijn niet inbegrepen.

De principes van OER-Sterk 

O

Ontspanning en ontlading

Geef je lichaam de tijd om te herstellen en zich zelf te genezen. Alles is balans in het leven. Als jouw balans te lang naar 1 kant hangt, kukel je om.

E

Eten: voeden in plaats van belasten

Leer hoe je door natuurlijke onbewerkte voeding meer energie krijgt, lekkerder in je vel zit en klachten voorkomt. Eten is brandstof maar ook informatie voor jouw lichaam.

R

Regelmatig bewegen

De mens is gemaakt om te bewegen. Regelmatige beweging werkt stress verlagend en verhoogt je zelfvertrouwen. Het geeft je een goed humeur en betere slaap.

STERK

Sterke mindset met een duidelijk doel.

Onze mindset is de stuur van ons leven, dus is het essentieel dat je jouw stuur met beide handen stevig beet pakt. Neem regie en verantwoordelijkheid voor jouw doel.

Het is mogelijk om de aanpak oog voor jou naderhand individueel bij mij te volgen. De persoonlijke begeleiding en de tijd om stap voor stap met inzichten aan de slag te gaan zorgt ervoor dat structurele veranderingen bereikt worden.