Veel gestelde vragen

Antwoorden die je verder helpen.

Voor wie is stapsgewijzer vooral geschikt?

Stapsgewijzer is er voor iedereen die zoekt naar meer gezondheid, veerkracht en energie. Maar óók bereid is om zelf tijd en energie te stoppen in zich beter voelen.  Want alleen met bereidheid, focus en eigenaarschap kan je jouw doelen halen. Jij pakt die handschoen op, maar uiteraard help ik je heel graag daarbij!

Voor wie is stapsgewijzer niet geschikt?

Ik kan je alleen helpen als je openstaat voor (gedrags) verandering of verbetering en eigenaarschap durft te nemen voor jouw proces. Ik kan de liefdevolle stok achter de deur zijn met tools en inzichten.

Wanneer ik constateer dat er klachten of symptomen zijn waarbij het goed is om zaken eerst te checken bij een huisarts of reguliere zorg, zal ik je altijd eerst doorverwijzen. Ook als ik denk dat je beter door een specifieke deskundige geholpen kunt worden, zal ik dit altijd aangeven.

Wordt de coaching vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee helaas nog niet. Er is een leefstijlprogramma (CooL) dat wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Daar kan je met een doorverwijzing van de huisarts aan deelnemen. Dat is een 2 jaar durend traject waarin individuele begeleiding en groepsbegeleiding wordt gecombineerd. Ikzelf bied een ander concept aan; een kortdurende aanpak (max 100 dagen) op individuele basis. Dit wordt tot op heden nog niet vergoed door de zorgverzekering.

Wat doet een Oersterk-coach?

Een OERsterk-coach kijkt naar de moderne mens vanuit een evolutionair oogpunt. Het uit balans zijn van lichaam en geest door gedrag en omgeving herstelt de coach effectief door te kijken naar de oorzaak van de oorzaak (dus waar vraagt jouw lichaam om in bij te sturen als je klachten ervaart). De coach hanteert een holistische aanpak; een aanpak dat gericht is op de mens als geheel (body, mind en bezieling). De wijze waarop jij denkt, doet en vanuit welke intentie heeft namelijk grote invloed op jouw welzijn en gezondheid.

Is betalen in termijnen mogelijk en kan ik ook een losse afspraak boeken?

Het is mogelijk om de kosten van de aanpak oog voor jou in 2 termijnen te betalen. Tijdens het eerste en derde contactmoment (contant, per overboeking of betaalverzoek). Oog voor jou bied ik enkel aan in de pakketvorm van ten minste 5 contactmomenten dat desgewenst, op basis van je hulpvraag uitgebreid kan worden met losse afspraken. Waarom ten minste 5 contactmomenten? Verandering vraagt tijd, oefening en aandacht. Als het makkelijk was om een gezonde leefstijl aan te houden, waren er immers nu niet zoveel mensen met leefstijlgerelateerde klachten. De losse afspraken bedragen €100 excl BTW per afspraak (gemiddelde duur 1 uur en een kwartier).